Kalp sağlığı için öneriler
Avcılar
Hospital bünyesinde görev yapan Kardiyoloji Uzmanı Corç
Baytaroğlu'ndan kalp sağlığı için tavsiyeler:
-Bol bol meyve, sebze ve baklagil
tüketin. Gün içinde, ufak porsiyonlar halinde 5 öğün yemek
yiyin.
-Makarna, pirinç, ekmek, buğday,
patates ve mısır gevreğinden oluşan nişastalı yiyecekleri,
öğünlerimizde düzenli olarak tüketin.
-Günde en az 1.5 litre sıvı almayı
hedefleyin. Su tüketiminizi artırın.
-İşlenmiş et, peynir ve aburcubur
gibi fazla tuzlu yiyeceklerden kaçının.
-Omega 3 bakımından zengin besinler
(balık, semizotu, soya, çay, üzüm ve keten tohumu) alın.
-Günde yarım saat yürüyün. Bu kalp
krizini yüzde 50 azaltır.
-Bir avuç kayısı veya incirin gün
içinde tüketilmesi sağlık beslenme için vazgeçilmezdir.
-Sarımsak vücudun koruyucu
hücrelerini beslerler ve tansiyonu düşürür.
-Her türlü kızartmadan uzak durun.
-Her sabah bir bardak ılık suyun
ardından bir avuç ceviz yiyin.
Post a Comment