Header Ads

ad

Uzm. Dr. Serra Toprak: Keşke babam doktor olduğumu görseydi...

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Serra Toprak "Bizi Tanıyın" köşemizin konuğu oldu. Doktorumuzla gerçekleştirdiğimiz röportajın duygu yükü yüksek oldu. Çocukluğunda mühendis babasını örnek alıp mühendis olmak isteyen Serra Toprak, yine babasının yönlendirmesiyle tıp okumaya karar verdi. Üniversite sınavından 10 gün önce babasını kaybetti ama o babasının isteğini gerçekleştirdi. Serra Toprak "Keşke babam da görebilseydi" diyor.
📍Nerede, kaç yılında doğdunuz?
1973 yılında İstanbul'da doğdum.
📍Doktorluğa ilginiz ne zaman başladı?
Aslında çocukluk yaşlarımda örnek aldığım babam gibi mühendis olmak istiyordum. Üniversitede tercih zamanı geldiğinde babam kişilik yapımın doktorluğa daha yatkın olduğunu hissettiğini söyledi. Gerçekten de haklıydı. İyi ki de hekimliği seçmişim. Bu arada göremedi doktor olduğumu keşke görebilseydi. Sınavdan 10 gün önce beyin kanamasından kaybettik.
📍Bu branşı seçmeye nasıl karar verdiniz?
Ayrıntılara girmeyi seven birisiyim. Bu yüzden spesifik bir branş seçmeliydim. Ben de öyle yaptım.
📍Hangi okuldan mezunsunuz?
İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nden mezunum.
📍Hangi sağlık kuruluşlarında çalıştınız?
Çalışma hayatıma öğrenciliğimin geçtiği İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde asistan doktor olarak başladım. Uzmanlığımı aldıktan sonra da Avcılar Hospital'a geldim. 11 senedir de burada çalışıyorum.
📍Meslek hayatınızda yaşadığınız en ilginç olay nedir?
İlginç değil de unutamadığım bir anımı anlatsam... 6-7 yaşlarında babası ile muayeneye gelen şirin mi şirin bir kız hastam vardı. Muayene sırasından anlayamadığım bir sebepten babası bana bağırmaya, ses tonunu yükseltmeye başladı. Duymazdan gelip sakin sakin küçük kızın muayenesini yaptım. Ayrıntıları ile hastalığı ve tedaisi konusunda babasını bilgilendirdim. Bir ay sonra takibe geldiklerinde babası bana evde kızının "Ben doktorumu seviyorum sakın bir daha ona bağırma bağırırsan bir daha doktora seninle gitmem bak" dediğini itiraf etti. Küçücük bir çocuktan kocaman bir ders.
📍İdeal hasta-doktor ilişkisi nasıl olmalı?Biliyorsun Avrupa'da doktorlar hastalarla empati kurabilmek için drama dersleri alıyorlar. Ben de bir dönem iletişim kursuna gitmiştim. Bence iyi bir doktor hastasına empati ile yaklaşabilmeli.
📍Avcılar Hospital için ne demek istersiniz?11 senedir Avcılar Hospital'de çalışıyorum ve tüm içtenliğimle söylüyorum bu hastanede çalışmaktan çok memnunum. Bu hastanede huzur, anlayış ve samimiyeti hissedebiliyorsun.
📍İnsanlar neden hastanemizi tercih etmeli?Etik kurallara uygun çalışan temiz bir hastane.

Hiç yorum yok