Header Ads

ad

Saç Ekiminde En Başarılı Teknik 'FUE' Yöntemi

Saç kaybı, her üç erkekten ikisini etkilemektedir. Bazı erkeklerde saç kaybı 20’li yaşlarda başlar. Bu saç kaybındaki esas belirleyici faktör; erkeklerde genetik, kadınlarda ise menapoz gibi hormonal değişikliklerdir.

Ayrıca kazalar, yanıklar ve travmalar sonucu da saç kaybı yaşanabilmektedir. Saç ekim tekniklerindeki hızlı gelişim sayesinde son yıllarda dünyada ve ülkemizde saç ekimine olan ilgi hızla artmıştır. Özellikle FUE denilen tekniğin geliştirilmesi ile artık saç ekim işlemi, hastalar için yaptırması çok kolay olan bir işlem haline gelmiştir. Bu teknikle ekim işlemi sonrasında hızla gündelik yaşama dönebilirsiniz. Tüm dünyada yaygın olarak kullanılmaya başlanan bu teknik sayesinde kellik artık korkulu bir rüya olmaktan çıkıyor. FUE tekniği; “Folicular Unit Extraction” kelimelerinin kısaltmasıdır. Bu teknikte Başınızın arka kısmında dökülmeye dayanıklı olan saç kökleri tek tek alınarak ekim yapılacak alana transfer edilir. Bu yöntemin başarısının bu kadar yüksek olmasını sağlayan şey saç köklerinin tek tek alınıp nakledilmesidir.

Saç ekimine uygun bir aday mıyım?

Saç ekiminde başarıyı etkileyen en önemli faktör; geride kalmış olan saçlarınızın kalitesidir. Özellikle başınızın arkasında ense bölgesinin üzerindeki alandaki saç folikülleri alınarak dökülmüş alanlara ekileceğinden, bu bölgedeki saç kalitesi saç ekiminin başarısını belirleyecek esas faktördür. Ayrıca doktorunuz muayene sonucu size saç mezoterapisi yada saç PRP uygulaması gibi yardımcı yöntemler de önerebilir.

Saç Ekimi Nasıl Gerçekleştirilir?

Saç ekimi için başınızın arka kısmında bulunan bölgeden saç folikülleri alınır. Bu alım işlemi esnasında ağrı duymamanız için o bölgeye lokal anestezik ilaç yapılarak uyuşturulur. Böylelikle hiçbir ağrı olmadan alım işlemi gerçekleştirilir. Daha sonra belirlenen alanlara ekim işlemi gerçekleştirilir. FUE tekniği ile yapılan saç ekimi sonrası, saç foliküllerinin alındığı bölgede herhangi bir kesi yada yara izi kalmaz. Saç ekimi cerrahi bir işlemdir ve mutlaka bu konuda Uzman bir Hekimin denetiminde ve steril hastane şartlarında gerçekleştirilmelidir. Lütfen merdivenaltı işletmelerde, denetimsiz şekilde yapılan uygulamalarla kendi sağlığınızı tehlikeye atmayınız.



Saçlarım Ekildikten sonra nasıl bir süreç gerçekleşecek?

Ekilen saçların bir kısmı ilk bir ay içerisinde dökülür ancak bu geçici bir dökülmedir. Saç kökleri yerinde durduğundan bu köklerden yeni saç gelişimi başlar. Bu süreç kişiden kişiye değişmekle beraber yaklaşık 3 ay kadar sürer.

Ekilen Saçlarım tekrar dökülecek mi?

Saç ekimi esnasında ekilen saç folikülleri normalde saç dökülmesine en dayanıklı olan bölgeden alınan saç folikülleridir. Dolayısıyla ekilen bu saçların tekrar dökülmesi beklenmez.

Saç Mezoterapisi ile saç olmayan yerden saç çıkartılabilir mi?

Saçlı deriye uygulanan mezoterapi uygulaması, saç köküne giden damarlarda bir artış sağlar. Bu da saçların daha gür, kalın ve sağlam çıkmasını sağlar. Ancak mezoterapi uygulaması saç olmayan
yerden saç çıkartamaz.




Hiç yorum yok