Header Ads

ad

AKUPUNKTUR Hakkında Herşey

AKUPUNKTUR NEDİR?

Akupunktur 5.000 yıldır Çin başta olmak üzere birçok Uzakdoğu ülkesinde insan vücudunun belli noktalarına iğneler batırarak uygulanan bir iyileştirme yöntemidir. Gücünü uzun tarihsel süreçten ve klinik uygulamalardaki başarılardan alan bu yöntem hiçbir yan etkisi olmayan güvenli bir tedavi metodudur.

AKUPUNKTUR TEORİSİ NEDİR?

İnsan  vücudunda doğumsal ve sonradan kazanılmış olarak bulunan yaşam enerjisi  Qi, (Chi) olarak adlandırılır.Vücudumuzun sağ ve sol yarısındaki 12 çift simetrik meridyen ile ön ve arka orta hatta yer alan iki ana meridyen üzerinde akmaktadır. Çi enerjisi Ying ve Yang adı verilen güçlerin denetiminde denge halindedir. Bu dengenin bozulması halinde kişinin bedeni,zihni ve ruhu dengesiz çalışır hastalıklar oluşur.

NASIL ETKİ EDER?

İnsan veya organları hastalandığında ilgili akupunktur noktalarında yüksek gerilimli veya düşük dirençli elektromanyetik anormallikler meydana gelir. Akupunktur doktoru  bu noktalardaki olumsuz değişimi ilgili kavşak noktalarına iğneler batırarak tedavi eder. Bozulmuş olan enerji akış dengesini (Çi enerjisini) düzenler ve yeniden oluşan denge ile hastalıklar tedavi edilmiş olur.Akupunktur doktorları, insanın içindeki mevcut iyileştirme enerjisini kullanarak, insanın kendini iyileştirmesini sağlarlar.

AKUPUNKTUR TEDAVİSİ GÜVENİLİR Mİ?

Evet. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) yüzden fazla hastalık durumunda akupunktur tedavisini onaylıyor. Bu hastalıkların başında; baş ağrıları, stres,kronik yorgunluk,her türlü bağımlılık, kas ve eklem ağrıları, anksiete, depresyon,astım,yüz felci,zayıflama,inme ve felçler, sindirim bozuklukları,cilt hastalıkları, bağışık sisteminin zayıflaması sayılabilir. Akupunktur tedavisi hiçbir yan etkisi olmayan son derece güvenilir bir tedavi yöntemidir. Tedavi sırasında her hastaya tek kullanımlık steril iğneler kullanılarak oluşabilecek enfeksiyon riski sıfıra indirilir.

AKUPUNKTUR TEDAVİSİ ACI VERİR Mİ?

Hayır. Akupunktur iğneleri çok çok ince oldukları ve uygulama yapılan bölgeye göre kalınlık ve büyüklükleri seçildiği için hiçbir acı hissedilmez. İğnenin batırılması sırasında çok hafif bir elektriksel gıdıklanma ve sıcaklık hissedilir.

TEDAVİDEN SONRA NELER HİSSEDİLİR?

Çi enerjisi vücudumuzda düzenli olarak dolaşmaya başladığında, beden de pozitif yönde etkilenir. Stres azalır, vücudun enerjisi ve dengesi yerine gelir, iyileşme gücü ortaya çıkar. Akupunktur uygulamasından sonra; düşünce berraklaşır ve beden rahatlar, konsantrasyon gücü ve performans artar, kas gerginlikleri, ağrılar azalır.

ÖZEL AVCILAR HOSPİTAL AKUPUNKTUR MERKEZİMİZDE UYGULANAN TEDAVİLER


Akupunkturun etki alanına giren tüm tıbbi tedaviler;  “ Migren , kronik baş ağrıları, bel ve boyun ağrıları, kas ve eklem ağrıları, mide ağrısı ve reflü tedavisi, vücutta ağrılı yanma hissi (nevralji), stres ve uykusuzluk tedavisi, kulak çınlaması , baş dönmesi tedavisi, menopoz dönemi sıkıntıları, İrritabl Kolon Sendromu  (IBS) ,kabızlık, alerjik hastalıklar, sigara bırakma tedavisi yanı sıra obesite tedavisinde genel zayıflama ve bölgesel zayıflama “ basen, kol ,sırt, göbek, diz gibi bölgelerde yerleşik yağlanmanın LPG, Kavitasyon , Elektro Akupunktur,Lenf drenaj, Vibrasyon gibi yöntemlerle giderilmesi sağlanmaktadır.

Hiç yorum yok